Az otthon biztonság kiemelt jelentőséggel bír az okosotthon témában. Lakásriasztó témakörben egyre népszerűbbek az okosriasztó rendszerek, hiszen számos előnnyel járnak.
Ezek az előnyök egyesülnek az Ajax rendszerében, mellyel meggyőző érveket kínálnak a vásárlás és telepítés mellett.
Megbízható, biztonságos, felhasználóbarát és bárhonnan irányítható.

A megfelelő lakásriasztó kiválasztása

Az otthon biztonság megtervezésekor számos szempont merülhet fel.
Talán sokan nem is veszik figyelembe a család igényeit, pedig minden korosztály más technikai beállítottsággal rendelkezik. Nem lenne szerencsés, ha a nagymama rossz gombot nyomna meg, vagy már a bejáratnál túlságosan megijedne a riasztástól. 
Az Ajax rendszeréhez nem feltétlenül szükséges az applikáció használata (ilyenkor szokott az idősebb korosztály fellélegezni), hiszen többféle távirányítóval kiegészíthető a rendszer. Ez lehet akár 1 vagy 2 gombos verzió, így az előre beprogramozott feladatokat könnyedén lefuttathatja a felhasználó azzal az egyetlen gomb megnyomásával.

További fontos szempont, hogy az Ajax eszközei kimagasló akkumulátor üzemidővel bírnak, így a vezeték nélküli riasztórendszerek egyik legjobb választása. Nem kell kábelezni, festeni, hanem egy szakértő telepítő akár néhány óra alatt beszereli. 

Az eszközök megjelenése

Kiemelendő szempont lehet az eszközök modern kinézete, hiszen majdnem mindegyik eszközt jól látható helyre kell szerelni. Esztétikai és biztonsági megközelítésből is fontos, hogy akár a teljes rendszert vezeték nélkül tudjuk telepíteni. 

Lakásriasztó tulajdonságok: prevenció és biztonságérzet

Az otthon az egyik legfontosabb hely számunkra, és fontos, hogy biztonságban érezzük magunkat és családunkat. Az Ajax lakásriasztó rendszere segít növelni a biztonságérzetet azzal, hogy valós idejű értesítést küld az okos eszközeinkre, például okostelefonokra vagy táblagépekre, ha gyanús tevékenységet észlel az otthonunkban.
Ezen kívül számos biztonsági érzékelővel, például mozgásérzékelőkkel, ajtó- és ablaknyitás-érzékelőkkel, valamint tűz- és szénmonoxid érzékelő is választható, amelyek tovább növelik az otthon biztonságát.

Az okosriasztó rendszerek nem csak a bűncselekményekre reagálnak, hanem azokat  meg is előzik. Az érzékelők, kamerák és riasztók jelenléte az otthonban elriaszthatja a potenciális betörőket, és megakadályozhatja a betörést még azelőtt, hogy az bekövetkezne. A riasztórendszer hangos szirénája és villogó fényei szintén hatékonyak lehetnek a betörők elijesztésében.

Távoli hozzáférés, távvezérlés és extrák

Az Ajax okos biztonsági rendszere lehetővé teszi, hogy távolról hozzáférjünk az otthonunkhoz és így vezéreljük a rendszert.
Ez lehetőséget ad például az otthonunk állapotának ellenőrzésére és az értesítések fogadására okostelefonunkon vagy táblagépünkön, bárhol is legyünk.
Ilyen esetekben például a rendszert távolról lehet be- és kikapcsolni, érzékelőket lehet módosítani, és a riasztót lehet csendesíteni, ha szükséges.

A biztonságon túl az ingatlan hőmérsékletével, páratartalmával és akár levegőminőségével is tisztában lehetünk (helyiségenként lebontva), hiszen a legtöbb eszköz tartalmazza ezen szenzorok valamelyikét. 

Geokerítés, amely a beállításoknak megfelelően érzékeli, ha élesítés nélkül hagyjuk el az ingatlant, amelyről értesítést küld. 

Okosriasztó tudásán túl, az applikáción belül pánikfunkcióval rendelkezik, így bármely családtag veszély esetén egyetlen gombnyomással azonnali vészjelzést küldhet minden felhasználónak.

Ajax lakásriasztó részletes leírása