Egyéb kategória

5 érv az okosfűtés mellett

Képzelj el egy tipikus téli napot. Hideg van, esik az eső vagy éppen havazik, a forgalom beállt. Csak arra vágysz, hogy kényelmesen ülj a meleg nappalidban, de amikor végre hazaérsz, rájössz, hogy fagyos a lakás, hiszen a fűtést  most kapcsolod be. Manapság már nem kell megelégedned ezzel. Az okosfűtés gondoskodik arról, hogy a helyiségek hőmérséklete megfelelő legyen, és a levegő mindig friss legyen.
Néhány sorban már írtunk az okos termosztátról, ahol meg is említettük néhány termékünket  a témában (az alábbi cikket érdemes elolvasni)

Ebben a cikkben 5 érvet sorolunk fel, amiért az okos fűtés a megfelelő választás a 21-ik században.

Mitől okos a fűtés?

Biztosan elgondolkodtál azon, hogy mivel tűnnek ki az intelligens fűtési rendszerek a hagyományos társaik közül. A legtöbb fűtési rendszer már rendelkezik termosztáttal, amely szabályozza a helyiség hőmérsékletét. Annak ellenére, hogy a legtöbb ilyen rendszer legalább valahogy programozható, távolról sem okosak.

Okos termosztát

Az intelligens fűtési rendszer csak akkor kapcsol be, ha szükséged van rá, és automatikusan kikapcsol, amikor nincs. A szobahőmérsékletet is figyeli, mint bármely másik, de sokkal többre képes, mint, hogy ezeket a méréseket küszöbként használja. Programozható úgy, hogy bizonyos időpontokban kikapcsoljon, vagy közvetlenül okostelefonról vezérelhető. A kívánt hőmérsékletet minden helyiséghez külön is beállíthatod. Többé nem kell meleg nappaliból egy fagyos, hideg hálószobába menned. Egyszerűen beállíthatod, hogy kényelmes hőmérsékletre fűtsön fel a helyiség, közvetlenül lefekvés előtt.

 

Az okosfűtés 5 előnye

  1. Kényelmesebbé teszi az életet

Az okostermosztát a többi kiegészítővel együtt, akár távolról is irányíthatja otthoni fűtésed. Indítsd el a rendszert közvetlenül a munkából való távozás előtt, és érj haza egy meleg otthonba a hosszú és fárasztó ingázás után. Túlórázni kell? Csak módosítsd a felfűtés idejét a munkából. 

  1. Tanulnak szokásaidból

Speciális algoritmusok segítségével elemzik viselkedésed, és ezt felhasználhatják teljesítményük javítására. Emlékeznek, hogy általában mikor érsz haza, és mik a preferenciáid, majd gondoskodnak arról, hogy a szobák mindig akkor és olyan melegek legyenek ahogy te szereted. 

  1. Időt és pénzt spórol neked

A fűtés csak akkor működik, amikor szükség van rá, így nem csak kényelmes, hanem gazdaságos is. Egy átlagos háztartás energiafogyasztásának akár 50%-át is a helyiségek fűtésére és hűtésére használja fel. Ha valaha kifizetted ezeket a számlákat, tudod, milyen drágák lehetnek a telek. Az okos rendszerek segítenek, hogy fűtésed csak akkor menjen amikor szükség van rá, és akkor is a legoptimálisabban. Lehetőség van a kinti időjáráshoz illeszteni a fűtésszabályzást, ezzel is súlyos összegeket spórolva a csekkfizetéskor. 

  1. Környezetbarát

A fűtési és légkondicionálási költségek csökkentése azt jelenti, hogy kevesebb energiát használsz. Az okosfűtés ezt úgy teszi, hogy csak akkor kapcsol be, amikor muszáj, vagy például automatikusan kikapcsol, amikor az ablakok nyitva vannak, és újra bekapcsol, amint azok becsukódtak. Az ilyen okos innovációk intelligens vezérlővel való párosítása nagymértékben csökkenti a számlákat és az ökolábnyomot. 

  1. Kezelje készülékeit okostelefonjáról

Az okostechnológiák egyik legkényelmesebb funkciója az okostelefonról történő vezérlés. Ez alapvetően azt jelenti, hogy a korábban falhoz rögzített termosztát most mindig a zsebedben pihen. Ezzel a technológiával immár távolról is vezérelheted fűtésed – akár a kanapén fekve, akár egy padon ülve, a buszra várva.

Ezenkívül az okos termosztát lehetővé teszi az eszközök valós idejű megfigyelését, valamint áttekintést nyújt a múltbeli energiafogyasztásról.

 

Az intelligens fűtési rendszer nagyszerű kiegészítője házadnak, lakásodnak, irodának vagy bármely más lakóterületnek. Könnyen integrálhatók, és jól működnek más intelligens készülékekkel, így kényelmesebbé téve életed. Abban az esetben pedig, ha még nem rendelkezel okoseszközzel, a fűtés remek kiindulópont ahhoz, hogy otthonod okosotthonná változtasd.