Ötletek okosotthon kiépítéshez, Termékismertető

Rezsicsökkentés okosotthonnal – 5 termékünk amivel csökkentheted hóvégi kiadásaid

A rezsicsökkentés immár a múlté. Infláció, elszálló energiaárak, alulteljesítő gazdaság. Ha a rezsiárak emelkedésének nem is tudunk gátat szabni, hadd mutassunk be néhány tippet, hogyan spórolhatsz és mérheted fogyasztásod, így csökkentve hóvégi kiadásaid. 

 

1. Okos Radiátorszelep 

Cseréld le radiátoraid hagyományos termosztatikus szelepeit a Shelly TRV Wi-Fi-s termosztatikus okos radiátorszelepre. Pillanatok alatt külön-külön vezérelhető lesz otthonod helyiségeinek hőmérséklete, előre beállíthatod az egyes szobák kívánt fűtésszabályozását. Segítségével telefonoddal távolról is állíthatod a radiátorokat, ezentúl munkából is letekerheted a fűtést, nem kell aggódnod, hogy egész nap feleslegesen fűtesz otthon. LED kijelzővel és az érintő gombokkal manuálisan is könnyen állítható. Optimalizáld fűtés számlád, már az első hónapban spórolhatsz használatával. Igény szerint kazánnal és hőszivattyúval is összeköthető. A gyártó oldalán további információk érhetők el:  https://shelly.cloud/shelly-thermostatic-radiator-valve/shelly trv

 

2. Okoskonnektor fogyasztásmérővel

Spórolj a villanyszámlán, okosítsd fel a konnektorokat. Az egyik legegyszerűbb mégis leghatékonyabb módszer a valódi rezsicsökkentés-re, villanyszámlád mérséklésére. Mérd külön-külön az eszközök áramfogyasztását a Shelly Plug S WiFi-s, interneten át vezérelhető okoskonnektor, fogyasztásmérővel. Egyszerűen hagyományos aljaztba helyezhető, majd már használhatod is megszokottan a konnektort, azzal a különbséggel, hogy most már láthatod mennyit fogyasztanak egyes eszközeid. Beállíthatsz időzítős kapcsolást, vagy szimplán távolról is vezérelheted a ki-be kapcsolást.shelly plug s

3. Okosizzó

Használj kevesebb áramot az okosizzók egyikével. Természetesen mindegyik távolról vezérelhető és a ma lehetséges legoptimálisabb fogyasztással rendelkezik. Néhány modell színe is változtatható illetve a villanyszámla csökkentésének érdekében egyes modelleknél elérhető a fényerő csökkentés. Vedd 80%-a az általános fényerőt, melyet Te alig érzékelsz, azonban a villanyszámlán már észrevehető különbséget generálhat.

 

4. Shelly 3EM három fázisú, professzionális fogyasztásmérő és vezérlő

Következő termékünket azoknak ajánljuk akik igazán spórolni szeretnének otthoni vagy akár céges villanyszámlájukon. Professzionális, három fázisú fogyasztásmérő, mely képes akár a napelem által a rendszerbe visszatermelt áram mennyiségének a mérésére is. Valós idejű fogyasztást is figyelhetsz rajta keresztül, és áramlopásra is fényt deríthetsz. 🙂 Beállíthatsz fogyasztás limitet, melynek elérése után a relé lekapcsol. Segítségével teljes háztartások, műhelyek fogyasztása mérhető. Az egységár megadásával áramdíj számításra is képes, tehát így ellenőrizheted a számlákon szereplő költségeket. 

 

5. Automata redőny a kisebb klíma fogyasztáshoz

Végezetül egy visszatérő termékünk, melyet már nyárindító cikkünkben is említettünk. A nyári áramfogyasztás döntő többségét a klíma használata határozza meg. Nagy melegben nem gondolunk a villanyszámlára, inkább megnyomjuk a gombot az azonnali hideg reményében. A magas áramárak közeledtével azonban nem árt elgondolkodni a redőny automatizálásán, amivel nyáron és akár télen is energiát spórolhatunk. Nyáron a napsugarak kizárásával, télen pedig beengedésével és egy plusz szigetelő réteggel csökkenthetjük a rezsit. Időzítsd a napszaknak megfelelően a nyitást-zárást, ha napközben váratlanul kisüt a nap és te épp munkában vagy akkor telefonod segítségével irányítsd távolról a redőnyt az épp kívánt pozícióba. További hasznos felhasználási módokról írtunk ebben a cikkünkben:

https://www.okosotthon-aruhaz.hu/2022/06/14/blog_okosotthon_rendszerek/

 

Összefoglalva:

Bizonyára mindenki magasabb hó végi csekkekre számíthat a következő hónapokban a rezsicsökkentés eltörlésével, ezért nem árt felkészülni, és akár minimális befektetéssel törekedni a minél kisebb fogyasztásra. Otthonod okosításával bizonyítottan csökkentheted annak áram és gáz fogyasztását, ami nem csak a közeljövőben segíthet, de emeli ingatlanod értékét is. Ha további kérdések merülnek fel benned keress minket bizalommal, akár egyedi igények kielégítésében is szívesen segítünk.