Cikkek

Karácsonyi égők okos vezérlése

A karácsonyi időszak meghatározó elemei az ünnepi hangulatot adó karácsonyfa égősorok, díszkivilágítások és kültéri projektorok.
Az automatizált vezérlés azon túl, hogy energiatakarékos, kényelmes is. Nem szükséges akár naponta többször ki-be kapcsolni vagy kihúzni majd visszadugni a világítást. Megoldás: okos konnektor, mellyel az üzembe helyezésük rendkívül egyszerű.

Számos lehetőség létezik a világítás vezérlésére az okos otthon keretein belül. Ha nem rendelkezünk még rendszerrel, csak ismerkedünk az okosítás lehetőségeivel, akkor az egyik legegyszerűbb megoldás az okos konnektor használata. Természetesen itt sem árt előre gondolkodni, ha már tervezzük a rendszer kiépítését, hogy a későbbiekben be tudjuk építeni ezt az eszközt is a teljes rendszerbe.
Kifejezetten kültéri eszköz is választható, amely jobban ellenáll az időjárási viszonyoknak.

Akár hangvezérléssel is megvalósítható a kapcsolás

karácsony

Amennyiben használunk hang asszisztenst (Google asszisztens, Amazon Alexa, Apple Siri), úgy a karácsonyi hangulatvilágításunk vezérlését rajta keresztül is intézhetjük egyszerű parancsok szóban való megadásával.

Webáruházunk kínálatában szereplő okos konnektorok nem igényelnek központi Hub-ot, csupán a hozzájuk tartozó okostelefon applikációt letöltve egy gyors beállítást követően használhatók is. Amennyiben már rendelkezünk központi egységgel, akkor figyeljünk a megfelelő kapcsolatra, hogy be tudjuk illeszteni az új eszközt.

Automatizálás

Az okos konnektor működését könnyedén automatizálhatjuk a hozzájuk tartozó applikáció segítségével. Pontosan megadhatjuk melyik nap, milyen időpontban kapcsoljon be és kapcsoljon ki, de akár az aktuális napkelte-napnyugta időpontjához is igazíthatjuk a kapcsolások időpontját.

Természetesen a lenti eszközök nem csak a karácsonyi égők vezérléséhez megfelelőek, hanem bármilyen más elektromos készülék okosítható velük a fentebb írt módszerekkel.

Remek lehetőség az okosotthon megoldásokkal való ismerkedés első lépéseként.

A következő okos konnektorokat ajánljuk a karácsonyi fények okosításához: