Termékismertető

Shelly 1 – Kicsi, Költséghatékony és Sokoldalú Okosvezérlés

Shelly1

Egy kis méretű, költséghatékony eszközt keres, amellyel könnyedén felokosíthatja otthoni világítását vagy éppen az elektromos kaput? Az ilyen és ehhez hasonló feladatokhoz tökéletes választás a Shelly 1 okosvezérlés.

 

Mi a Shelly 1 valójában?

A Shelly egy kis kis mérető WiFi-s kapcsolórelé. Külső áramforrásról üzemeltethető (akárcsak egy villanykapcsoló). Az eszközön saját webszerver is fut, amin keresztül könnyedén elvégezhető a konfigurálás, de ezen kívül számos módon használható.

 

Shelly okosrelé
A Shelly 1 okosrelé műszaki adatai:

  • Támogatott WiFi protokollok: 802.11 b/g/n (2.4GHz).
  • Tápfeszültség: 110-240V AC, 24-60VDC, és 12V DC illetve 16A max. áram
  • Maximális teljesítmény: 3500W
  • 41 x36 x 17mm.  Nagyságrendileg megegyezik két, egymásra helyezett Oreo keksz méretével
  • Mobil applikációval (felhő alapú), illetve Web, REST API, és MQTT  vezérlési lehetőségek
  • Egyedi firmware feltöltési lehetőség (példáulTasmota)
  • Nyílt forráskódú rendszer

Mire használható a Shelly 1 okosvezérlés?

Az eszköz tulajdonképpen egy távolról irányítható kapcsoló relé, amellyel alacsony és magas feszültséget (230V max.) illetve váltó- és egyenáramot kapcsolhatunk. A WiFi csatlakoztatás és a különböző vezérlési módok könnyű integrációt tesznek lehetővé meglévő okosotthon rendszerekhez.

Az eszközön futó saját webszerver teljes körű  irányítást és beállítási lehetőséget ad. Időzítések, konfigurációk és biztonsági beállítások testreszabását teszi lehetővé. Ezen kívül leellenőrizhető, hogy van e elérhető újabb firmware, amit egy kattintással frissíthetünk az eszközön. Érdemes mindig a legfrissebb firmware-rel használni az eszközt, mert ez garantálja a megfelelő működést más rendszerekkel, illetve sok esetben a gyártó új funkciókat tesz elérhetővé általa.

 

Okosotthon rendszerekbe való integrálás

A REST API és MQTT protokollok rendkívül elterjedtek az okosotthon rendszerek világában. A legtöbb Hub gond nélkül képes vezérelni a Shelly 1 okosrelét.

Egy másik lehetőség a gyári firmware helyett Tasmota firmware használata, amelyet a könnyen hozzáférhető programozó csatlakozón keresztül tölthetünk az eszközre egy USB-soros átalakítóval. A Home Assistant okosotthon rendszer natívan támogatja a Shelly eszközöket, legtöbb esetben automatikusan felismeri őket és felkínálja az integrációjukat.

 

Shelly 1 dobozában

Összegzés

A Shelly 1 egy remek, költséghatékony kis eszköz, amellyel az okosotthonok világában felmerülő kapcsolási feladatok legtöbbje megvalósítható. Amennyiben tetszett Önnek a Shelly 1 termék, úgy ajánljuk figyelmébe a Shelly további termékeit:

A termék webshopunkban megvásárolható: